Coneix-nosComparteix aquesta pàgina

30 juny 2022

COORDINADORA VALENCIANA D'ORGANITZACIONS NO GOVERNAMENTALS PER AL DESENVOLUPAMENT

La Coordinadora Valenciana d´ONGD (CVONGD) va nàixer en l'any 1992 amb l'objectiu de coordinar les actuacions de les ONGD i aconseguir, mitjançant el diàleg, la reflexió i el treball conjunt que les actuacions de totes elles siguen sempre ho mes coordinades, coherents, adequades i respectuoses possibles, així com per a lluitar conjuntament perquè els ens públics i privats de la comunitat que treballen en cooperació al desenvolupament ho facen en aquest sentit.

En l'actualitat conta amb 91 ONGD que tenen les seues seus distribuïdes per tot el territori valencià.

Missió

La CVONGD som una entitat no lucrativa la missió de la qual és conjuminar capacitats i esforços de les organitzacions que la conformen per a avançar cap a una Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana de qualitat. Treballem en el marc dels principis de la solidaritat, la transformació social, la justícia, els drets humans i el desenvolupament sostenible, promovent una ciutadania crítica, activa i propositiva per a lluitar contra la pobresa i la desigualtat.

Visió

Aspirem a contribuir a la construcció d'un món en el qual la igualtat, la llibertat, la pau i la solidaritat siguen els motors del desenvolupament, i en el qual els drets humans, la protecció del medi ambient i l'apoderament de les dones siguen les claus del nostre treball. Treballem per contribuir activament a la construcció d'un món en el qual les persones i el planeta siguen el primer.

Valors

COHERÈNCIA: entenent aquesta com la vinculació estreta i permanent entre el nostre discurs i les nostres accions, entre unes accions i unes altres, entre el nostre marc polític-ideològic i les nostres línies d'actuació, fomentant una imatge de major credibilitat per a la societat.

INDEPENDÈNCIA: entenent-nos com una estructura sòlida i estable que transcendeix a les organitzacions individualment considerades, per a poder ser una entitat lliure i crítica davant institucions, administracions públiques, finançadors i altres organismes.

JUSTÍCIA SOCIAL: creient fermament que el repartiment just i equitatiu dels béns i serveis fonamentals, contribueix a construir una societat equilibrada en la qual totes les persones gaudeixen de les mateixes oportunitats.

PARTICIPACIÓ I CULTURA DEMOCRÀTICA: partint d'una estructura democràtica real, on totes les organitzacions són iguals i participen en la presa de decisions de manera activa i permanent. Tot açò, mitjançant el foment del debat, el diàleg i el consens sobre la base del Codi de Conducta subscrit per la CVONGD en un exercici de coresponsabilitat davant el present i futur de l'entitat i el sector.


SOLIDARITAT: valor compartit amb les organitzacions membre per a actuar conjuntament, aportant solucions als problemes interns i externs de la CVONGD. Però també compartit amb altres actors del desenvolupament que formen part de les accions que realitzem en el Nord o en el Sud.

TRANSFORMACIÓ SOCIAL: contribuint a l'enfortiment del poder que té la ciutadania de generar canvis/millores, de forma innovadora i creativa, en les estructures socials, polítiques i econòmiques que vulneren els drets de les persones i destrueixen el medi ambient.

TRANSPARÈNCIA: apostant per la difusió, accessibilitat i claredat, no solament en la gestió dels recursos de la CVONGD, sinó també en les nostres accions, pràctiques, polítiques i bon govern

Els objectius de la CVONGD:

  1. Representar col•lectivament a les entitats que la conformen en el marc de les fins i objectius que s'enumeren en els presents estatuts davant les institucions, socials polítiques i mitjans de comunicació valencians en els temes transversals de Cooperació Internacional per al Desenvolupament.
  2. Ser una plataforma que propose i potencie entre les entitats que la conformen, serveis i activitats, espais de treball de formació, reflexió i debat.
  3. Promoure la solidaritat amb altres agents i plataformes socials a través d'accions conjuntes.
  4. Impulsar i potenciar el coneixement i la implicació de la societat valenciana en matèria de Cooperació Internacional al Desenvolupament.
  5. Vetlar per la transparència i gestió de qualitat de la Cooperació Internacional al Desenvolupament segons els codis ètics internacionals.

Organització Interna de la CVONGD:

L'òrgan principal de la Coordinadora és l'Assemblea General, composta per totes les organitzacions associades. Es reuneix almenys una vegada a l'any per a decidir el pressupost i el pla de treball general, a més és on es trien els càrrecs de la Junta Directiva que la representarà en les diferents instàncies en les quals siga requerida la seua presència. A més, existeixen dues Unitats Territorials, una a Alacant altra a Castelló. Cada Unitat Territorial tria un representant que formarà part de la Junta Directiva. Per a fer més operatiu el treball i a fi que participen el major nombre possible de ONGD, es creen Grups de Treball, els quals existeixen en l'actualitat són:

  • Grup d'Educació per al Desenvolupament
  • Grup de Polítiques de Cooperació
  • Grup de Comerç Just
  • Caso Blasco

Organigrama de la CVONGD

juny 2022

LMXJVSD
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS: