Agenda 9 maig 2018Comparteix aquesta pàgina

23 maig 2022

Taula redona:

9 maig 2018: Taula redona: "El cooperativisme palestí, en clau de dona"

Lloc: Sala de la Muralla - Col·legi Major Rector Peset (Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4)

Hora d'inici: 19.00h

Entitat: Assemblea De Cooperació Per La Pau País Valencià

Què tenen en comú les cooperatives d'Al Khader, Halhoul, Deir Al' Asal, Al Walaje i Al Naqura? Totes elles són cooperatives palestines desenvolupades i gestionades per dones. T'agradaria saber quin és el seu funcionament, amb quins productes treballen o els reptes als què s'enfronten? Llavors apunta't la següent data a la teua agenda: dimecres, 9 de maig a les 19.00h a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

T'esperem a la taula redona "El cooperativisme palestí, en clau de dona", a través de la qual coneixerem quina és la situació del cooperativisme a Palestina i el paper clau que tenen les dones en el seu enfortiment. Per a això, comptarem amb les intervencions de nou dones representants d'aquestes cooperatives i de dos representants de l'organització PARC (Agricultural Development Association), amb qui treballem des d´Assemblea de Cooperació per la Pau en diversos projectes de cooperació internacional al desenvolupament vinculats amb l'empoderament de les dones i el foment del cooperativisme.

A més, intervindrà en la taula redona Lola Bañón, periodista especialitzada en Orient Mitjà i actual membre de la Fundació ACM (Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes de la Mediterrània), i moderarà Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

Vols conèixer més?

Ací tens una breu descripció de les cooperatives en les quals treballen les dones que participaran en la taula redona:

  • Cooperatives d'Al Khader i de Halhoul: Aquestes cooperatives es dediquen a la producció i venda de melassa de raïm en les seues comunitats i en les zones limítrofes d´aquestes. Atés els obstacles als què s'enfronten per poder accedir als mercats o per poder distribuir als mercats el raïm com a fruita fresca, s'opta pel seu processament. Això permet que el raïm processat com melassa es puga distribuir durant un llarg període de temps.
  • Cooperativa de Deir Al' Asal: Aquesta cooperativa ha promogut la creació d'una botiga de roba, joguets i accessoris per a xiquets i xiquetes perquè els veïns i veïnes dels diferents pobles que conformen la comunitat de Deir Al' Asal no hagen de desplaçar-se fins Hebron per poder adquirir determinats productes. L'existència d'una botiga d'aquestes característiques permet que les persones puguen comprar els productes que necessiten sense haver de patir els bloquejos de les carreteres per part d'Israel, els atacs dels colons, el clima advers o la manca de recursos econòmics.
  • Cooperativa Al Walaje: Aquesta cooperativa s'encarrega de l'organització, gestió i manteniment d'una àrea recreativa i de descans habilitada a la comunitat. La funció d'aquesta àrea és permetre a les famílies palestines un lloc en el qual poder passar temps a l'aire lliure i fomentar el turisme de la zona, proporcionant un lloc per descansar durant el viatge. Aquesta cooperativa es troba localitzada en una zona turística on destaca l'existència d'una olivera mil·lenària.
  • Cooperativa Al Naqura: La cooperativa s'encarrega de l'elaboració de pastes i dolços de forma més eficaç i eficient per a augmentar la seua productivitat, amb l'objectiu d'augmentar els ingressos de les dones implicades i el seu nivell socioeconòmic.

T'esperem!

Els projectes en els quals s’endinsa aquesta visita a València estan finançats per la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana i pel Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants de la Universitat de València.

maig 2022

LMXJVSD
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS: