Agenda 27 octubre 2017Comparteix aquesta p�gina

5 febrer 2025

5a Fira de la Biodiversitat Cultivada del País Valencià

27 octubre 2017: 5a Fira de la Biodiversitat Cultivada del País Valencià

Dies 27, 28 i 29 d'octubre.

Lloc: Ciutat de Valencia, Carpesa i Borbotó

Ja està ací la 5a Fira de la Biodiversitat Cultivada del País Valencià

L'edició d'aquest any es farà a Ciutat de València, Carpesa i Borbotó, els dies 27, 28 i 29 d'octubre. La Fira de la Biodiversitat Cultivada del País Valencià és una trobada anual de persones que valoren i promouen les varietats locals i l’agroecologia.

 La Fira de la Biodiversitat Cultivada és un acte que vertebra els esforços de les entitats i persones que treballen diàriament en la recuperació, conservació i promoció de les varietats locals, així com el seu reconeixement ecològic, social i cultural.

L’edició d’enguany es realitzarà el divendres 27 d’octubre a Ciutat de València, dissabte 28 d’octubre a Carpesa i diumenge 29 d’octubre a Borbotó.

Divendres 27 s’inaugurarà la Fira a les 17:00h, a la Junta Municipal d’Exposició (c/ Guàrdia Civil, 19, Benimaclet), amb una conferència sobre “Les repercussions del CETA i el TTIP al sector agrari valencià”, impartida per COAG-CV i Entrepobles, i una taula rodona d’experiències de recuperació, conservació i promoció de la biodiversitat cultivada.

Dissabte 28 la Fira es realitzarà al Poble de Carpesa, a partir de les 10:30h i fins a les 20:00h, amb diverses activitats com xarrades, activitats infantils, un concert de Dani Miquel, intercanvi de llavors, mostra de varietats locals, la Trobada de la Xarxa Valenciana de Llavors, un dinar popular, un tast de vi i un mercat agroecològic i de proximitat.

Diumenge 29 continuaran les activitats a Borbotó a partir de les 10:00h, amb un esmorzar popular, una taula rodona de projectes agroecològics, el mercat de producció local i ecològica i tallers per a tota la família: d’elaboració d’orxata, de caixes niu, d’extracció de llavors, de degustacions i un tast d’oli ecològic.

A la Fira també es podrà veure una mostra d’associacions i de varietats locals, i es podrà fer intercanvi de llavors locals, com és habitual en altres edicions.

Per arribar a Carpesa i a Borbotó els dies de la Fira, s’ha organitzat una ruta en bici guiada per Horta Viva (www.hortaviva.net). Tant dissabte com diumenge la ruta iniciarà al carrer del Mar, número 14 a les 09:00h, amb parada a les 09:30h al començament del carril bici de la Ronda Nord (al costat de la rotonda de la Politècnica).

Més informació sobre la Fira i tota la programació a la web: www.llavorsdaci.org/fira


Participació d’entitats locals

Cada any participen en l'organització de la Fira les associacions del territori, per tal d’unir experiència i crear sinergies. Aquest any la Fira està organitzada per Llavors d'ací, que és l'associació impulsora de la fira, amb la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, CERAI, VSF – Justícia Alimentària Global, COAG-CV, Mundubat, Perifèries, la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE), la Unió de Llauradors, l’Associació Albar, Descubre l’Horta, Cúrcuma Agroecología i Per l’Horta.

També col·laboren altres associacions i administracions públiques, que donen suport logístic o econòmic, com aquest cas l'Ajuntament de València, l'Ajuntament de Carpesa, l'Ajuntament de Borbotó, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

Però a la Fira participen moltes més entitats, com la Fundació Assut, Entrepueblos, Horta Viva, la Universitat Politècnica de València, el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, la DO d'Arròs de València, la DO Xufa de València, Les Espigoladores, Vorasenda, Ecollaures, el projecte “Aliades en la nit”, d’Acció Ecologista Agró i Roncadell i la Bodega Ferrer Gallego, entre d’altres.
   

febrer 2025

LMXJVSD
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL�LABORADORS: