El treball de la CVONGD es desenvolupa mitjançant la implicació dels grups de treball que es reuneixen una vegada al mes. Són els següents:
Grup de Treball d'Educació per al Desenvolupament i Sensibilització
Actualment format per 34 membres de 29 ONGD es dedica a:
- Crear i mantenir espais de reflexió sobre les propostes d'Educació per al Desenvolupament i Sensibilització.
- Coordinar els instruments i metodologies que s'aplica en l'educació formal i no formal en l'educació per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana.
- Impulsar la transformació social en el nostre entorn.
- Fomentar entre la ciutadania una cultura de la solidaritat.
- Promoure l'intercanvi d'estructures que generen desigualtat i pobresa per les quals es basen en criteris de justícia, pau, equitat, igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, democràcia, participació, solidaritat i cura del medi ambient.
Grup de Treball de Polítiques de Cooperació Internacional
Format per 25 membres de 23 ONGDs.
- Analitza i fa el seguiment de la política, instruments i agents de cooperació internacional valenciana.
- manté espais de debat i coordinació entre les ONGD, a força de les quals elabora proposades de documents i posicionaments per a incorporar la visió de les ONGD en la política de cooperació valenciana.
- Estableix relacions estables i fluides amb els principals actors involucrats en l'elaboració de les polítiques (responsables polítics, partits, universitats, sindicats i altres agents socials.
Grup de Treball de Comerç Just y consum responsable
Format per les ONGD Cáritas, Oxfam Intermón, La Tenda de Tot el Món, Ecosol, Petjades, Solidaridad Internacional es proposa:
- Consolidar el grup de treball de la Coordinadora Valenciana de ONGD com referent social amb l'objectiu de potenciar el comerç just com eina de cooperació i educació per al desenvolupament des del consum responsable.
- Afavorir la integració del Comerç Just i dels criteris del Consum Responsable en les ONGD que formen part de la nostra Coordinadora i en les organitzacions socials amb les quals mantenim relacions de treball en xarxa o de col·laboració puntual.
- Impulsar l'adopció de criteris de Compra Publica Ètica i la incorporació efectiva de productes de comerç just en les administracions públiques valencianes: Generalitat, Ajuntaments i Universitats, així com en Els Corts, d'acord amb l'informe de seguiment de Pacte Valencià contra la Pobresa.
- Desenvolupar accions de comunicació i activitats de sensibilització que promoguen la transformació de la societat mitjançant el comerç just i el consum responsable cap a un model més sostenible i més just.
Més informació en : www.cvongd.org/comerciojusto y en www.cvongd.org/comprapublicaetica
Grup de Treball de Comunicació
Actualment, formen part activa del grup 12 ONGD, que es reuneixen una vegada al mes per a:
- Debatre sobre les estratègies, les línies de treball i les accions comunicatives de la Coordinadora.
- Proposar línies de treball i accions comunes que contribuïsquen a enfortir les relacions de les ONGD amb els mitjans de comunicació i la seua capacitat per a comunicar de forma més eficaç per altres canals.
- Rebre formació i intercanviar coneixements per a millorar la comunicació de les ONGD.
Per a agilitar el procés de decisió i garantir el flux d'informació correcte, cada grup tria el seu responsable que al seu torn forma part de la Junta Directiva de la CVONGD.